Националната агенция за приходите събра над 4 млн. лева просрочени задължения

...
Националната агенция за приходите събра над 4 млн. лева просрочени задължения
Коментари Харесай

Фирми от списъка с длъжниците към НАП вече са превели 4 млн. лв.

Националната организация за приходите събра над 4 млн. лв. просрочени отговорности единствено за седмица. Освен това десетки длъжници са поели ангажимент за внасяне на още над 9 млн. лева за налози и осигурителни вноски през идващите 2 седмици.

Това се похвалиха от Национална агенция за приходите, откакто през май служебният министър на финансите Асен Василев заяви за просрочени отговорности към фиска в размер на 9.9 милиарда лева, като най-големите 100 фирми-длъжници не са превели в точния момент налози и осигуровки за 2 милиарда лева Национална агенция за приходите разгласява на видно място в

Част от тези вземания са мъчно събираеми, тъй като не са обезпечени, само че измежду длъжниците има и работещи предприятия, изясни тогава министър Василев. Той разказа обстановката като мощно притеснителна - " картина на редовно несъбиране на данъчни приходи, на липса на следващ надзор, картина, която е разрешила да се натрупат големи дефицити в системата било посредством измами, било посредством неплащане ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР